Moordspel Alkmaar

Altijd al een moordspel willen doen? Moordcruise.nl biedt diverse locaties aan in Alkmaar om u een onvergetelijke avond te bezorgen. De MoordCruise is een compleet verzorgd avondvullend moordspel dinerarrangement vol intriges, verraad en zelfs moord.

Onder het genot van een heerlijk diner – of smakelijke lunch – kruipt u in de huid van een kleurrijk, maar uiterst verdacht personage. Tijdens het moordspel in Alkmaar krijgt u begeleiding van onze professionele acteurs en probeert u door middel van diverse scenes en geluidsfragmenten de moordenaar te ontmaskeren.

Onze locaties voor Alkmaar bieden ruimte voor elk formaat groep en iedere gelegenheid uiteenlopend van bedrijfsevenementen tot vrijgezellenfeestjes. Het moordspel de MoordCruise, bekend van diverse radio- en tv programma’s, wordt beschouwd als meest toonaangevende moordspel van Nederland.

Moordcruise Alkmaar

De stad Alkmaar

De populaire kaasmarkt vindt plaats op het Waagplein, voor het monumentale Waaggebouw. In de 18e eeuw werd vier dagen per week kaasmarkt gehouden, en deze duurde tot 1 uur ‘s nachts. Gemiddeld werd per marktdag 300 ton kaas omgezet. Sinds 1939 is het de enige stad die nog kaas verhandelt op deze traditionele wijze. Vandaag de dag zijn de kaasmarkten elke vrijdag (van april tot september) te bezichtigen.

Op de kaasmarkt dragen de kaasdragers een wit pak met strooien hoed. Deze heren van het Alkmaarse Kaasdragers gilde dragen daarnaast een hoed in vier verschillende kleuren: Geel, rood, blauw en groen. Zo vormen zij vier groepen die vemen worden genoemd.

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. Zin in een dagje winkelen? Alkmaar beschikt over karakteristieke oude grachtencafés, restaurants en winkels. Je winkelt dus in het midden van een historisch decor. Alkmaar is alom bekend om zijn vele hofjes, onder andere het 16e-eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje. De stad kent vele grachten met huizen uit de 16e tot de 19e eeuw.

Andere Moordcruise locaties