Moordspel Heemskerk

Altijd al een moordspel willen doen? Moordcruise.nl biedt diverse locaties aan in Heemskerk om u een onvergetelijke avond te bezorgen. De MoordCruise is een compleet verzorgd avondvullend moordspel dinerarrangement vol intriges, verraad en zelfs moord.

Onder het genot van een heerlijk diner – of smakelijke lunch – kruipt u in de huid van een kleurrijk, maar uiterst verdacht personage. Tijdens het moordspel in Heemskerk krijgt u begeleiding van onze professionele acteurs en probeert u door middel van diverse scenes en geluidsfragmenten de moordenaar te ontmaskeren.

Onze moordspel Heemskerk locaties bieden ruimte voor elk formaat groep en iedere gelegenheid uiteenlopend van bedrijfsevenementen tot vrijgezellenfeestjes. Het moordspel de MoordCruise, bekend van diverse radio- en tv programma’s, wordt beschouwd als meest toonaangevende moordspel van Nederland.

Moordspel Heemskerk

De plaats Heemskerk

Heemskerk kent veel historische monumenten. Waaronder het Huldtoneel, een kunstmatige heuvel aan de huidige Rijksstraatweg, waar ooit de Graven van Holland werden ingehuldigd.

Naar overleveringen zou het Huldtoneel al voor de Romeinse tijd zijn ingericht als Germaanse heilige plaats. In de 19de eeuw maakte Jonkheer Gevers uiteindelijk van het Huldtoneel een monument, zoals we het nu kennen, en gebood passanten het monument te eerbiedigen.

Aan de oostzijde van Heemskerk bevindt zich het Slot Assumburg dat dateert uit de 13de eeuw. Het werd verbouwd in 1546, waarbij gebruik is gemaakt van sloopmateriaal van kasteel Oud Haerlem. Het Slot is gedurende vele eeuwen een adellijk verblijf geweest. Na 1867 bleef het Slot onbewoond. Sedert 1911 is het in eigendom van het Rijk, en in 1933 kreeg de Assumburg haar bestemming als jeugdherberg.

In en om Slot Assumburg zijn nog vele sporen uit het verleden te vinden. Op de binnenplaats bevindt zich een kleine zuilengalerij, de zogenaamde ‘Vierschaar’, daterend uit de 15e eeuw. De galgentoren, die oorspronkelijk een platte bovenkant had waarop zich een schavot en galgen bevonden, herinnert nog aan de lugubere praktijken van die tijd. In een van de andere torens, achter dubbeldikke en zwaar vergrendelde eikenhouten deuren, bevindt zich de naargeestige gevangenis.

Via het Noordhollands Duinreservaat (NHD) kunt u lopend of per fiets naar het Heemskerkse strand. Ook is er voor nudisten de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk dagje strand. Hiervoor is een speciaal gebied gemarkeerd tussen Heemskerk/Wijk aan Zee en Heemskerk/Castricum. Dit maakt het voor nudisten mogelijk naakt te recreëren.

Andere Moordcruise locaties