Moordcruise provincie Utrecht

De provincie Utrecht

Utrecht is de kleinste provincie in Nederland als het aankomt op oppervlakte. Echter is het mijn zijn ruim 1,2 miljoen inwoners wel de dichtstbevolkte provincie. De provincie wordt daarom vaak tot de Randstad meegerekend. Grote steden in de provincie Utrecht zijn: Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Zeist en Nieuwegein.

Het centraal gelegen Utrecht is een unieke provincie in Nederland. Voornamelijk is dit te danken aan centrale ligging van de provincie. De provincie heeft daarnaast een rijke geschiedenis die honderden jaren terug in de tijd gaat. Naast het stedelijke uiterlijk van de provincie is er ook genoeg groen te vinden. Door de vele verschillende fietsroutes is de provincie enorm populair bij vakantiegangers.

Dankzij de centrale ligging van Utrecht vormt het ook het grootste verkeersknooppunt van Nederland. In de provincie zijn de drukste snelwegen en stations van Nederland te vinden. Dat betekent overigens ook dat de provincie, ondanks de drukte, enorm goed te bereiken is vanuit heel Nederland.

Moordcruise locaties