Moordspel Utrecht

Altijd al een moordspel willen doen? Moordcruise.nl biedt diverse locaties aan in Utrecht om u een onvergetelijke avond te bezorgen. De MoordCruise is een compleet verzorgd avondvullend moordspel dinerarrangement vol intriges, verraad en zelfs moord.

Onder het genot van een heerlijk diner – of smakelijke lunch – kruipt u in de huid van een kleurrijk, maar uiterst verdacht personage. Tijdens het moordspel in Utrecht krijgt u begeleiding van onze professionele acteurs en probeert u door middel van diverse scenes en geluidsfragmenten de moordenaar te ontmaskeren.

Onze locaties voor Utrecht bieden ruimte voor elk formaat groep en iedere gelegenheid uiteenlopend van bedrijfsevenementen tot vrijgezellenfeestjes. Het moordspel de MoordCruise, bekend van diverse radio- en tv programma’s, wordt beschouwd als meest toonaangevende moordspel van Nederland.

Moordcruise stad Utrecht

De stad Utrecht

 

Utrecht was een van de eerste steden in het huidige Nederland met stadsrechten en heeft een lange geschiedenis en een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de Dom van Utrecht (met de 112 meter hoge Domtoren) waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent.

De stad bevindt zich in de Randstad en is centraal gelegen op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen, waardoor het een toonaangevende beurzen- en conferentiestad is. Zelfs met het hardst groeiende economische centrum van zowel de Randstad als Nederland. Met circa 340.000 inwoners is dit de vierde stad van Nederland en met de voorsteden erbij telt Utrecht zelfs ongeveer 500.000 inwoners

Utrecht telt na Amsterdam en Maastricht het grootste aantal rijksmonumenten van alle steden in Nederland. Anno 2009 telt de gemeente Utrecht ruim 1400 rijksmonumenten, ruim 1600 gemeentelijke monumenten, 4 archeologische monumenten en 5 beschermde stads-/dorpsgezichten.

Utrecht huisvest drie universiteiten waarvan de grootste de Universiteit Utrecht is. Deze universiteit is de op een na grootste van Nederland.

Als studentenstad kent Utrecht een levendig uitgaansleven. Veel horeca is geconcentreerd aan de Neude, met cafés als ’t Neutje, De Beurs en wijncafé Lefebvre, rondom het Wed en bij het Ledig Erf. De bekende Winkel van Sinkel fungeert tegenwoordig als grand-café en nachtrestaurant met clubavonden en Stairway to Heaven werd door zanger Henk Westbroek tot een rockcafé omgebouwd.

De stad telt ook typische studentencafés, zoals biercafé België aan de Oudegracht en de cafés ’t Pakhuis en Hofman aan het Janskerkhof, waar zich naast restaurants ook discotheek Woolloomooloo (kortweg de Woo) van het Utrechtsch Studenten Corps bevindt.

Andere Moordcruise locaties