Moordcruise Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland vormt met de stad Den Haag het politieke centrum van Nederland. De provincie is tevens één van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. De Rotterdamse haven speelt daar een grote factor in. De haven van Rotterdam is één van de grootste ter wereld en is daarmee dan ook heel belangrijk voor de Nederlandse economie.
e grootste stad. De provincie kent een rijke historie die honderden jaren terug gaat.

Aangrenzend aan Zuid-Holland is in het zuiden de provincie Zeeland te vinden, noordelijk ligt Noord-Holland, Noord-Brabant in het zuidoosten en Gelderland en Utrecht in het oosten. Tevens lopen er ook verschillende rivieren door de provincie Zuid-Holland. De bekendste en ook de belangrijkste rivieren van de provincie zijn de Rijn en de Maas. Belangrijk omdat ze een grote rol spelen bij de haven van Rotterdam.

Rotterdam is een van de modernste steden in Nederland. Dit komt voornamelijk door de bombardementen tijdens de tweede wereldoorlog. De historische binnenstad van Rotterdam is bij een Duits bombardement in mei 1940 bijna volledig weggevaagd. Rotterdam heeft er jaren over gedaan om de stad weer volledig op te bouwen. Tegenwoordig staat de stad dan ook bekend om zijn vernieuwende architectuur.

Moordcruise locaties